Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki warzywne mocno zielone

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 szt, młoda
ziemniaki młode 2 większe,
koper świeży 1/2 pęczka,
natka pietruszki 1/2 pęczka,
zielona cebulka 1/2 pęczka,
jajko 1 szt,
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku,
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku,
mąka pszenna według uznania,
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placki warzywne mocno zielone

Młodą cukinie dokładnie obmyłam,odcięłam końcówki i starłam nie obierając skórki na tarce o grubych oczkach.
Młode ziemniaki obrałam , opłukałam i również starłam na tarce o grubych oczkach.
Koperek zielony, natkę pietruszki oraz cebulkę zieloną dymkę drobniutko pokroiłam.
Wszystkie składniki wymieszałam razem dodałam jajko, sól, pieprz do smaku oraz przyprawy uniwersalnej.
Na samym końcu dodałam mąki pszennej, dokładnie wymieszałam i smażyłam placuszki na rozgrzanym oleju z obu stron.

Podawałam ciepłe zaraz po usmażeniu.

Placki można polać śmietaną lub jogurtem naturalnym gęstym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 22.06.2017 21:34
Dziękuję;)
benka 21.06.2017 08:33
Smaczna placuszki.
dodi 20.06.2017 13:38
mniam, mniam
gusia1000 20.06.2017 12:25
Dobre placki.
Bożena Matuszczyk 20.06.2017 07:17
Dziękuję;)
gosia56 20.06.2017 06:42
super takie placki
Franciszek 20.06.2017 00:32
pyszne placki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak