Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki twarogowe z marchewką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka duża 2 szt.
jaja 2 szt.
masło 1 łyżka
mąka 3 łyżki
kasza manna 2 łyżki
cukier 1 łyżka
sól do smaku
olej do smażenia
ser biały 30-40 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Placki twarogowe z marchewką

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Marchew umyć, obrać ugotować z masłem i zetrzeć lub przetrzeć przez sito. Następnie wsypać mannę, ser, jaja, sól i cukier do smaku.
Krok 1 - Placki twarogowe z marchewką foto
2
Wymieszać, wsypać mąkę , jeszcze raz wymieszać i smażyć placuszki na oleju do zrumienienia.
Krok 2 - Placki twarogowe z marchewką foto
3
Podawać z dobrą kwaśną śmietaną.
Krok 3 - Placki twarogowe z marchewką foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smaczna_B 02.12.2013 18:36
bardzo oryginalne
kasienka23 02.12.2013 18:35
fajny pomysł, nie jadłam jeszcze takich

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak