Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki twarogowe

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

twaróg 275 gram
jajko 1 sztuka
jogurt naturalny 4 łyżki
mąka pszenna 4-5 łyżek
cukier waniliowy 1 łyżeczka
cukier 1 łyżczeka
tłuszcz do smażenia 2-3 łyżki
cukier puder 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Placki twarogowe

Ser rozdrobnić włożyć do blendera, dodać jajko, cukier, cukier waniliowy plus jogurt - miksujemy
Po uzyskaniu płynnej gładkiej masy przekładamy do miski, dodajemy mąkę, mieszamy w celu połączenia składników.
Możliwe, iż będzie trzeba dołożyć jeszcze mąki, najlepiej zrobić próbę smażąc pierwszego placka czy smaży się równomiernie czy też "rozchodzi się" masa po patelni.
Na rozgrzaną patelnię dodajemy tłuszcz, nastęnie smażymy placki na wolnym ogniu do zarumienienia się z obu stron.
Możemy obsypać placki dodatkowo pudrem, polać miodem, czy też sosem z ulubionych owoców.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 02.11.2014 16:44
Świetne są :-)
Gabi44 02.11.2014 16:05
Lubię takie placuszki i robię sobie dosyć często.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak