Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

PLACKI SZPINAKOWE

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak
0,5 kg.
mąka
80 gram
jajko
2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat
30 g.
masło
80 g.
cebula
60 g.
czosnek
2 ząbki
sól
- do smaku
Sklep Prymat
pieprz
- do smaku
Sklep Prymat
proszek do pieczenia
1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: PLACKI SZPINAKOWE

Na patelni roztopić tłuszcz, położyć na nią szpinak.
Chwilę podsmażyć, dodać masło, wymieszać i dusić pod przykryciem. Ostudzić.

Następnie jajka rozdzielić na żółtka i białka.

Żółtka połączyć ze szpinakiem, dodać sól, pieprz, tartą bułkę, posiekaną drobno cebulę oraz czosnek, proszek do pieczenia oraz mąkę. Całość starannie wymieszać.

Z białek ubić sztywną pianę, dodać do reszty i wymieszać.
Z masy uformować placki i smażyć na patelni. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 13.04.2011 21:25
fajna przekąska :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak