Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki selerowo ryżowe z gulaszem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler korzeniowy 2 duże
ryż 50 g
serek śmietankowy 1 kubeczek
jajko 2
mąka 2 łyżki
szynka wieprzowa 300 g
papryka czerwona
cebula
bulion warzywny 500 ml
Ziele angielskie całe Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 3
Papryka słodka mielona Prymat
sól i pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placki selerowo ryżowe z gulaszem

Do startego na dużych oczkach selera dodajemy serek naturalny ,jajka ,ugotowany ryż i mąkę. Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy placki ,następnie nadmiar tłuszczu osączamy przy pomocy papierowego ręcznika.

Szynkę ,paprykę i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Następnie całość zalewamy bulionem ,dodajemy ziele angielskie i liście laurowe i gotujemy dalej na wolnym ogniu przez 20 min. Sos możemy zredukować (zajmie to więcej czasu) lub (tak jak ja) dodajemy zagęsnik do sosów (ilość zależy od upodobań kulinarnych). Całość doprawiamy do smaku solą ,pieprzem i wędzoną papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 12.11.2014 13:54
pyszności, mniam
Gracer 12.11.2014 12:02
musi być smaczne
IwonaDD 12.11.2014 11:57
pożywne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak