Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki selerowa - ziemniaczane i buraczano - ziemniaczane

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 2 sztuka
seler korzeniowy 1/2 sztuka
burak 1 sztuka
jaja 2 sztuka
sól do smaku 1 łyżeczka
olej do smażenia 100 ml
jogurt grecki 1 sztuka
koperek 2 łyżeczki
sok z cytryny 1 łyżka
skórka z cytryny 1 sztuka
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Placki selerowa - ziemniaczane i buraczano - ziemniaczane

W malakserze lub na tarce o dużych oczkach ścieramy ziemniaki, odcedzamy wodę. Następnie w drugiej misie ścieramy seler, a w trzeciej ścieramy buraka.
Starte ziemniaki dzielimy na dwa i wrzucamy do misy z selerem i z burakiem. Do każdej z misek wbijamy jajko i mieszamy z solą i pieprzem. Smażymy na patelni najpierw placki z selerem, potem z burakami. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Cudownie smakują z sosem jogurtowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona56 08.04.2013 17:43
aż zgłodniałam
Laila2786 05.04.2013 12:56
fajny przepis
sanielcia 11.03.2013 21:06
Ciekawy przepis
dodi 11.03.2013 15:19
pieknie wygląda. rewelacja
kasienka23 11.03.2013 14:15
świetny pomysł na placki!
Joanna46 11.03.2013 13:24
Smak musi być ciekawy.
IwonaDD 11.03.2013 13:00
interesujące połaczenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak