Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ryżowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż basmati 100 gram
mleko 1 /14 szklanki
mąka pszenna 1 1/4 szklanki
jajko 1
proszek do pieczenia 1 1/2 łyżeczki
sól 1/2 łyżeczki
masło 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ryżowe

Ryż ugotuj. Ostudź.
Mąkę przesiej do miski. Dodaj proszek do pieczenia i sól. Do mąki dolej mleko i dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj ryż i jajko,wymieszaj. W rondelku rozpuść masło i dodaj do ciasta,połącz.
Łyżką kształtuj placuszki i smaż na patelni z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 22.09.2016 19:42
wspaniałe placki
ben-ka 13.09.2016 09:18
bardzo apetyczne !
wyattearp 12.09.2016 18:11
Zabieram przepis
Maridka19 12.09.2016 15:56
Super pomysł :)
adelajda 12.09.2016 15:51
ciekawy przepis
kd045 12.09.2016 13:36
apetycznie wyglądają ;]
Futka 12.09.2016 13:20
Wspaniałe i bardzo apetyczne placuszki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak