Placki ryżowe

Placki ryżowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż basmati

    100 gram
  • mleko

    1 /14 szklanki
  • mąka pszenna

    1 1/4 szklanki
  • jajko

    1
  • proszek do pieczenia

    1 1/2 łyżeczki
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • masło

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotuj. Ostudź.
Mąkę przesiej do miski. Dodaj proszek do pieczenia i sól. Do mąki dolej mleko i dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj ryż i jajko,wymieszaj. W rondelku rozpuść masło i dodaj do ciasta,połącz.
Łyżką kształtuj placuszki i smaż na patelni z obu stron na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ela15

22.09.2016 19:42
wspaniałe placki

ben-ka

13.09.2016 09:18
bardzo apetyczne !

wyattearp

12.09.2016 18:11
Zabieram przepis

Maridka19

12.09.2016 15:56
Super pomysł :)

adelajda

12.09.2016 15:51
ciekawy przepis

kd045

12.09.2016 13:36
apetycznie wyglądają ;]

Futka

12.09.2016 13:20
Wspaniałe i bardzo apetyczne placuszki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat