Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki po zbójnicku

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ok. 1 kg
boczek wędzony 20 dkg
pieczarki 25 dkg
cebula 1 szt
jajko 1 szt
mąka pszenna 3-4 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Placki po zbójnicku

Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce.
Pieczarki, cebule i wędlinę pokroić i podsmażyć. Przyprawić do smaku.
Dodać do ziemniaków, wbić jajko, wsypać mąkę i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 06.12.2015 21:28
taką wersję placków lubię
jagoda5913 06.12.2015 20:45
pyszne placki
luna76 06.12.2015 17:17
uwielbiam!!! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak