placki po węgiersku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso na gulasz

    1/2 kg.
  • ziemniaki

    8 szt
  • jajko

    2 sztuki
  • mąka ziemniaczana

    3 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • sos do pieczeni

    1 sztuka
  • olej do smażenia

  • ogórki konserwowe

    4 sztuki
  • papryka konserwowa

    4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mięso usmażyć jak na gulasz,zalać sosem do pieczeni.ziemniaki zetrzeć jak na placki,doprawić i smażyć placki wielkości patelni.po wyciągnięciu na talerz ,polać placek gulaszem,dodać pokrojone w kostkę ogórki i paprykę,zwinąć placek na pół polać po wierzchu gulaszem i udekorować ogórkami z papryką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marta1371 24.08.2011 23:50
Lubię takie placki
magical66 31.07.2011 23:17
bardzo lubię- super
mirosława4 14.03.2011 13:53
fajny przepis
gacopierz23 21.12.2010 21:05
lubię taki zestaw

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat