Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki po Węgiersku

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 400g
smalec 2łyżki
cebula 2szt
woda szklanka
Papryka ostra mielona Prymat 1łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1łyżeczka
czosnek 2ząbki
przecier pomidorowy 2łyżki
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Placki po Węgiersku

Kroki postępowania

1
Mięso kroimy obtaczamy w mące podsmażamy na złocisty kolor.
Krok 1 - Placki po Węgiersku foto
2
Cebulkę podsmażamy
Krok 2 - Placki po Węgiersku foto
3
Do cebuli dodajemy , majeranek i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wlewamy wodę i mieszamy. Stawiamy ponownie na ogniu, wrzucamy mięso i przykrywamy pokrywką.
Krok 3 - Placki po Węgiersku foto
4
Teraz wszystko dusimy na małym ogniu przez około 1-1,5 godziny, aż mięso będzie miękkie, w razie potrzeby podlewając odrobiną wody aby mięso nam się nie przypaliło. Po tym czasie do mięsa dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i gotujemy aż lekko zmięknie. Na koniec dorzucamy przecier pomidorowy. doprawiamy solą, pieprzem i papryką ostrą. Zostawiamy na ogniu jeszcze 5 minut.
Krok 4 - Placki po Węgiersku foto
5
Smażymy placki
Krok 5 - Placki po Węgiersku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 09.11.2015 23:09
pyszności mniam
Anna169Hosz 09.11.2015 21:39
Bardzo apetyczne!
Wafelek2601 09.11.2015 20:11
Super danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak