Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki piwne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 150 g
jajko 2
cukier 1 łyżeczka
sól
oliwa 1 łyżka
ziarna kukurydzy 250 g
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
pieprz
olej do smażenia
piwo jasne 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Placki piwne

1. Kukurydzę odsącz na sicie. Mąkę wymieszaj z proszkiem, solą i cukrem. Dodaj jajka i oliwę, wymieszaj. Dodaj jajka i oliwę, wymieszaj. Stopniowo dolewaj piwo i miksuj na dładkie ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Odstaw na 15 min. Dodaj kukurydzę i wymieszaj.
2. Smaz okrągłe placki. Po usmażeniu na złoty kolor odkładaj na ręcznik papierowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 15.12.2013 00:01
Muszę takie zrobić.
cooleczka 06.10.2013 21:25
ale ciekawy ten przepis, brzmi fajnie
Ada-Gaba 15.04.2013 06:58
bardzo fajny przepis
paulina2157 11.04.2013 10:21
ciekawa jestem tych placków
Marta1986 27.11.2012 15:48
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak