Placki kukurydziane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza kukurydziana

    1 szklanka
  • jaja

    3 sztuki
  • mąka ziemniaczana

    3 łyżki
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • ząbek czosnku

  • sól i pieprz do smaku

  • żółty ser starty

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę kukurydzianą wypłukać i ugotować w osolonej wodzie do momentu, aż nie wyparuje. Ostudzić , dodać resztę składników bez sera. Wyrobić, żeby masa miała konsystencję jak na placki ziemniaczane i smażyć z obu stron na rumiano. Na koniec smażenia posypać startym serem, żeby się lekko stopił. Podawać z keczupem lub ostrym sosem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorotka0000025 25.11.2012 18:13
ciekami mnie ten smak
mic 30.07.2012 20:30
nowosc
jeta72 14.02.2012 16:38
pycha
anulka69 13.12.2011 13:38
smaczne
kuklik 26.10.2011 09:12
mniam
Dorota59 08.10.2011 17:01
podobają mi się te placuszki
owca441 26.09.2011 20:12
świetny pomysł
Ania67 16.08.2011 17:28
super pomysł
ziutula 13.07.2011 22:50
do wypróbowania....
ela16 27.05.2011 11:10
ciekawe?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat