Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki kukurydziane

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
mleko 3,2% 1,5 szklanki
jajko 1 sztuka
płatki kukurydziane 3/4 szklanki
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Placki kukurydziane

Do większego garnuszka wlać mleko i delikatnie podgrzać (nie zagotowywać). Przelać do miseczki i wrzucić do niej mąkę przesianą przez sitko oraz dodać sól. Dodać jajko. Wsypać także całe płatki śniadaniowe. Całość dokładnie wymieszać. Przygotowane ciasto nie powinno być lejące. Jeśli będzie, należny dodać mąki. Na patelni rozgrzać olej i wykładać po trochu ciasta, tak aby powstały placuszki. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać ciepłe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 13.05.2014 22:20
wspaniałe danie
noninka77 13.05.2014 17:30
ciekawa propozycja :)
krystyna330 13.05.2014 17:26
pyszności mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak