Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placki kabaczkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kabaczek 1 sztuka
jajko 1 sztuka
sól 1 szczypta
mleko 3 łyżki
mąka pszenna 2 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4-5 łyzek
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: placki kabaczkowe

Kroki postępowania

1
Kabaczka umyłam i pokroiłam w plasterki średniej grubości.
Krok 1 - placki kabaczkowe foto
2
Do jednej miseczki wbiłam surowe jajo i rozmąciłam.Dodałam mleko oraz mąkę pszenną do zgęstnienia i lepszej przylepności do warzywa. Wymieszałam, i dodałam sól do smaku. W drugiej miseczce miałam przygotowaną bułkę tartą.
Krok 2 - placki kabaczkowe foto
3
Gdy tłuszcz na patelni zaczął skwierczeć, to jeden plaster kabaczka moczyłam najpierw w miseczce z jajem a następnie obtaczałam w bułce tartej..i tak z każdym kolejnym kładąc na patelnię. Smażyłam po 1 minucie z każdej strony aż plastry zmiękły i się zrumieniły.Podawałam na gorąco.
Krok 3 - placki kabaczkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak