Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki jaglano-gryczane

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jaglana 100 g
mleko 1 i 1/2 szklanki
sól 1 szczypta
banan 1/2 sztuki + do podania
jajko 1 sztuka
Cukier z wanilią do ciast i deserów Prymat 2 łyżeczki
mąka gryczana pełnoziarnista 3 łyżki
mąka ryżowa pełnoziarnista 1 łyżka
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
olej ok. 1 łyżka do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placki jaglano-gryczane

Kaszę jaglaną ze szczyptą soli gotujemy w 1 szklance mleka. Studzimy.

Banana rozgniatamy widelcem, dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną, jajko, pozostałe mleko, cukier z wanilią i obie mąki z proszkiem do pieczenia. Mieszamy do połączenia składników.

Patelnię delikatnie smarujemy olejem za pomocą pędzelka i smażymy placuszki na rumiano z obu stron.

Podajemy z jogurtem, owocami i/lub kremem jaglanym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 28.02.2018 11:27
pychotka:) zdrowe i pyszne!
bietka 27.02.2018 17:59
Koniecznie muszę takie zrobić :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak