Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki dyniowo- ziemniaczane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1/2 kg
ziemniaki 1/2 kg
pietruszka zielona 1/2 pęczka
cebula 1 szt.
sól
pieprz
mąka ziemniaczana 4 łyż.
jajko 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Placki dyniowo- ziemniaczane

Dynie i ziemniaki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce. Nadmiar soku odciskamy. Dodajemy posiekaną drobno pietruszkę,mąkę, jajka i doprawiamy do smaku. Smażymy małe placki na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 07.03.2011 08:43
dyniowych jeszcze nie jadłam
gusia1000 01.02.2011 12:19
Dynia w nich na pewno dodała lepszego smaku. Nie robiłam jeszcze takich.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak