Placki dyniowo ziemniaczane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    5 szt
  • dynia

    1/2 kg
  • cebula czerwona

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • śmietana kwaśna

    1 łyżka
  • mąka

    3,5 łyżki
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • olej do smażenia

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce. Dynię obrać i wykroić pestki. Również zetrzeć na tarce. Dodać do ziemniaków. Cebulkę drobniutko pokroić w kosteczkę wszystko razem wymieszać, dodać do tego jajko, sól i mąkę. Wymieszać razem i smażyć na oleju z obu stron.
agu88sia
Po usmażeniu odsączyć tłuszcz w ręczniku papierowym i podawać.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina1991 26.01.2015 14:36
super placki
Monika-twin 26.01.2015 14:01
PYSZNE PLACKI.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat