Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki dyniowo ziemniaczane

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 5 szt
dynia 1/2 kg
cebula czerwona 1 szt
jajko 1 szt
śmietana kwaśna 1 łyżka
mąka 3,5 łyżki
sól 1/2 łyżeczki
olej do smażenia 5 łyżek

Porada

Po usmażeniu odsączyć tłuszcz w ręczniku papierowym i podawać.

Przepis i sposób przygotowania na: Placki dyniowo ziemniaczane

Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce. Dynię obrać i wykroić pestki. Również zetrzeć na tarce. Dodać do ziemniaków. Cebulkę drobniutko pokroić w kosteczkę wszystko razem wymieszać, dodać do tego jajko, sól i mąkę. Wymieszać razem i smażyć na oleju z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 26.01.2015 14:36
super placki
Monika-twin 26.01.2015 14:01
PYSZNE PLACKI.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak