Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki budyniowe z jabłkami i czekoladą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1,5 szklanki
jajko 2 sztuki
budyń śmietankowy 2 opakowania
mleko 3,2% 1 szklanka
groszki czekoladowe 70 gram
jabłka 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Placki budyniowe z jabłkami i czekoladą

1. Do miski wbij jajka, dodaj mleko i cukier. Całość zmiksuj na puszystą masę. Dodaj suche składniki i wymieszaj. Powinno powstać gęste ciasto ( konsystencja śmietany )
2. Jabłka obierz, wykrój gniazda nasienne i pokrój w plasterki. Dodaj do ciasta wraz z groszkami. Wymieszaj
3. Na patelni rozgrzej olej. Nakładaj ciasto łyżką tworząc placuszki. Smaż na rumiano z oby dwóch stron. Odsącz z tłuszczu na ręczniku papierowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak