Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki budyniowe z dżemem truskawkowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2 szklanki
budyń waniliowy 2 opakowania
jajko 1 sztuka
cukier 2-3 łyzeczki
cukier wanilinowy 1\2 łyzeczki
olej do smażenia
mąka pszenna 3-4 łyzki
aromat waniliowy 2 krople
dżem truskawkowy 1 słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: Placki budyniowe z dżemem truskawkowym

Jajko wbijam do miski i roztrzepuje, nastepnie wsypuję cukier i mieszam az sie rozpuści.Wlewam mleko i wsypyję 2 budynie.Dokładnie mieszam .Na koniec dodaje łyzeczkę oleju , cukier waniliowy oraz mąkę.Mąki dodaje tyle by uzyskac konsystencję gęstego ciasta naleśnikowego. Na patelni rozgrzewam resztę oleju.Nakładam łyżką ciasto , formując placki.Smaże z obu stron na rumiany kolor. Gotowe placki dekoruję dzemem truskawkowym. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak