Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PLACKI BROKUŁOWO-ZIEMNIACZANE Z CZOSNKIEM

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 sztuka
brokuł 1 sztuka
czosnek 2-3 ząbek
cebula biała 1 sztuka
jaja 2 sztuka
mąka pszenna 1 szklanka
jogurt naturalny 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: PLACKI BROKUŁOWO-ZIEMNIACZANE Z CZOSNKIEM

Ziemniaki zetrzeć wraz z cebulą na tarce tak, jak na placki. Brokuła podzielić na różyczki, rozdrobnić. Dodać jajka, jogurt, przyprawy i mąkę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.Dokładnie wymieszać.Ciasto powinno mieć konsystencję gęstego kleiku, w razie konieczności dodać mąki lub jogurtu.Smażyć zgrabne placuszki najlepiej na oleju rzepakowym, który jest najzdrowszy.Placki można podawać na wiele sposobów, oto one:

- z sosem warzywnym, grzybowym, mięsnym lub pikantnym paprykowym;

- z kleksem jogurtu naturalnego

- z dipami

- z warzywami na patelnię

- z ketchupem

Wariantów jest z pewnością o wiele więcej, wystarczy odrobinę inwencji z Waszej strony. A ja ze swojej -życzę smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 17.10.2012 17:54
muszę wypróbować z brokułem,fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak