Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek żytni z rabarbarem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka żytnia 21/2 szklanki
jaja 3 szt.
maślanka 1 szklanka
olej 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
cukier brązowy 1 szklanka
twaróg 50 dag
kwaśna śmietana 5 łyżek
cukier puder 3 łyżki
rabarbar 2 szklanki

Porada

Ciasto można zrobić z różnymi sezonowymi owocami.

Przepis i sposób przygotowania na: Placek żytni z rabarbarem

Jajka, maślankę, olej miksujemy za pomocą miksera. Dodajemy cukier a następnie dodajemy stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wykładamy na blaszkę (26x20) wyłożoną papierem do pieczenia. Twaróg miksujemy z cukrem pudrem i śmietaną.Wykładamy łyżką na ciasto. Posypujemy rabarbarem. Pieczemy w 180 stopniach C. ok.45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 20.09.2016 17:08
pysznie tu :)
Marta Ryżek-Kalkowska 20.09.2016 17:06
Smacznie u ciebie :)
dodi 20.09.2016 15:21
ale pysznosci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak