Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek ze śliwkami na budyniu

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki
jajko
cukier
mąka
budyń śmietankowy
proszek do pieczenia
margaryna

Przepis i sposób przygotowania na: Placek ze śliwkami na budyniu

3 duże jajka zmiksowałam z 3/4 szklanki cukru na puszystą masę. Przesiałam do masy 1 szklankę mąki pszennej, 1/3 szklanki mąki tortowej, budyń śmietankowy i 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Powoli wlewałam 3/4 gorącej margaryny jednocześnie mieszając masę mikserem. Formę wysmarowałam margaryną, obsypałam bułką tartą i wlałam ciasto. Na wierzchu ułożyłam ćwiartki słodkich śliwek. Piekłam 33 minuty w 180 stopniach z termoobiegiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 02.02.2013 21:40
pycha
Adamorek 02.02.2013 14:47
superaśny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak