Placek zaręczynowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    18 dag
  • margaryna

    18 dag
  • orzechy mielone

    33 dag
  • cukier

    33 dag
  • żółtko jajek

    2 sztuka
  • jajko

    1 sztuka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • śmietana

    1/2 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowujemy krem: śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy 15 dag cukru i 15 dag orzechów, mieszamy. Masło siekamy z mąką, dodajemy resztę składników i wyrabiamy ciasto. Pieczemy 3 placki. Przekładamy je kremem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat