Placek z serkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretki pomarańczowej

    2 opakowania
  • rodzynek

    3/4 szklanki
  • sera białego

    30 dag
  • budyniu śmietankowego

    2 opakowania
  • mleka

    2,5 szklanki
  • margaryny

    1 kostka
  • ponczu

    1 szklanka
  • cukru

    5 łyżek
  • Biszkopt

    1 z 5 jajek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Upiec biszkopt wg wypróbowanego przepisu. Galaretki rozpuścić w 2,5 szklanki gorącej wody. Odstawić do przestudzenia. Rodzynki umyć. Zagotować 2 szklanki mleka. W pozostałym rozpuścić budyń z cukrem. Ugotować budyń i wystudzić. Przestudzony budyń zmiksować z margaryną. Serek zmiksować dodają lekko tężejącą galaretkę. Wymieszać z rodzynkami. Biszkopt przekroić na połowy. Jedną część nasączyć lekko ponczem. Wyłożyć masę serową. Na nią wyłożyć masę budyniową. Całość przykryć drugą połową. Nasączyć ponczem. Ciasto polać polewą czekoladową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wiesława1 18.07.2012 15:02
super ciacho
monika154 11.07.2011 16:59
ekstra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat