Placek z roladą

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Rolada:

  • jaja

    4 szt
  • jabłka

    5 szt
  • proszek do pieczenia

    0,5 łyżeczki
  • mąka pszenna

    3/4 szkl
  • cukier

    0,5 szkl
  • masa

  • mleko

    0,5 litra
  • cukier wanilinowy

    1 szt
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • masło

    2 szt
  • cukier

    5 łyżek
  • cukierki czekoladowe z galaret

    20 dag
  • DODATKOWO:

  • różowy cukier

    do dekoracji
  • Biszkopty

    2 orzechowe
  • polewa czekoladowa

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rolada:
Białka ubijamy z cukrem, dodajemy żółtka, mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Jabłka obieramy ścieramy na grubej tarce. Blachę wykładamy papierem i smarujemy tłuszczem wykładamy starte jabłka i zalewamy ciastem. Pieczemy w 180 stopniach przez 35 minut w foremce 25/36. Ciepłą zawijamy w ścierkę.
Masa:
Z mleka, cukrów i mąk gotujemy budyń. Masło ucieramy z chłodnym budyniem i dodajemy cukierki pokrojone w kostkę, lekko mieszamy łyżką.
Przełożenie ciasta:
biszkopt orzechowy- połowa masy- rolada pokrojona w plastry- masa- biszkopt orzechowy- polewa i posypka z cukru

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina1991 05.06.2014 12:44
pracochłonne ale dobre!
paula99926 28.02.2014 18:40
bardzo fajny przepis...
wlicka 30.10.2013 20:53
rewelacja ;)
fotoviderek 28.10.2013 07:27
Świetne ciacho :)
agnieszka214 09.05.2013 19:28
bardzo fajne ciacho
caralajna 17.04.2013 07:37
interesujące ciasto, różowy cukier dopełnia efekt
gosia56 12.04.2013 11:04
super ciasto
halina17 12.04.2013 10:25
Smaczne ciasto.
wiola333 12.04.2013 09:52
bardzo smaczny przepis
noninka77 12.04.2013 09:49
przepysznie wygląda:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat