Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek z porem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 1 kg
drodże, 10 dag.
cukier 2 łyżeczka
sól 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku

Farsz

ogórki kiszone 6 sztuki
por 2 sztuki
groszek konserwowy 1 puszka
parówki 8 sztuk

sos

musztarda 3 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
jogurt naturalny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Placek z porem

Kroki postępowania

1
Drożdże rozrabiamy z cukrem w pół szklanki ciepłej wody. Odstawiamy do wyrośnięcia, następnie dodajemy 250 ml. wody i mąkę, sól i zioła. Wyrabiamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia.
Krok 1 - Placek z porem foto
2
Pora kroimy w krążki, parówki także, ogórki kroimy w kostkę. Podsmażamy pora i parówki lekko na oleju.
Krok 2 - Placek z porem foto
3
Gdy ciasto wyrośnie rozwałkowujemy je i smarujemy sosem przygotowanym z musztardy, koncentratu i jogurtu.
Krok 3 - Placek z porem foto
4
Na ciasto wykładamy farsz z wymieszanych wcześniej parówek z porem, ogórkami i odcedzonym groszkiem. Pieczemy ok 30 minut w temp.180 stopni.
Krok 4 - Placek z porem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 21.10.2015 09:07
ciekawy przepis
Kejti 05.10.2014 00:20
Ciekawy placuszek :-)
Margo1 28.09.2014 11:42
Nie robiłam takiego
Stenka 14.09.2014 20:37
ciekawa jestem smaku
Kasnaj 14.09.2014 12:18
fajne są one
kuklik 14.09.2014 11:51
placek wytrawny super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak