Przepis i sposób przygotowania na: placek z polenty z jabłkami
Kroki postępowania
Migdały sparzyć i obrać ze skórki, następnie rozdrobnić.
Masło (100 g) utrzeć z ksylitolem lub cukrem. Dodać po jednym żółtku cały czas ubijając.
Smacznego.
kasza kukurydziana | 1 szklanka polenta drobnoziarnista |
jajko | 3 duże |
migdały | 1/2 szklanki |
ksylitol | 1/2 szklanki |
masło | 100+10 g |
jabłko | 1 średnie |
sok z cytryny | 1/3 szklanki |
proszek do pieczenia | 1 płaska łyżeczka |
tłuszcz do formy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: