Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek z miodem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód prawdziwy 400 g
margaryna 1 kostka
jajko 4 szt
cukier 150 g
cukier waniliowy 1 opakowanie
śmietana kwaśna 2-3 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mąka 800 g
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Placek z miodem

Miód i tłuszcz rozpuścic i przestudzic. Jajka utrzec do białości z cukrem i cukrem waniliowym. Do masy jajecznej pomału dodawac mióz z tłuszczem ciągle ucierając. Następnie dodawac porcjami mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia i przyprawa do piernika. Na koniec dodac śmietanę. Ciasto wylac na wysmarowana blaszkę i piec około 30 minut w temp 175 stopni. Ostudzone ciasto posypac cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 14.07.2012 08:44
apetyczne
Ela20 22.11.2010 19:39
W sam raz na święta.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak