Placek z miodem

Placek z miodem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miód prawdziwy

    400 g
  • margaryna

    1 kostka
  • jajko

    4 szt
  • cukier

    150 g
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • śmietana kwaśna

    2-3 łyżki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • mąka

    800 g
  • Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat

    1 opakowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Placek z miodem

Miód i tłuszcz rozpuścic i przestudzic. Jajka utrzec do białości z cukrem i cukrem waniliowym. Do masy jajecznej pomału dodawac mióz z tłuszczem ciągle ucierając. Następnie dodawac porcjami mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia i przyprawa do piernika. Na koniec dodac śmietanę. Ciasto wylac na wysmarowana blaszkę i piec około 30 minut w temp 175 stopni. Ostudzone ciasto posypac cukrem pudrem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

cukiereczek 14.07.2012 08:44
apetyczne
Ela20 22.11.2010 19:39
W sam raz na święta.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat