Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Biszkopt
-
jajko
6 szt -
mąka
6 łyżek -
cukier
6 łyżek -
proszek do pieczenia
1/2 łyżeczki
Masa śmietankowa
-
śmietana kremowa 30%
330 ml -
cukier puder
1 łyżka -
Żelatyna wieprzowa Prymat
1 łyżka
Masa makowa
-
masa makowa
400 g -
białko
3 szt -
jajko
1 szt -
margaryna
1/2 kostki -
mąka ziemniaczana
1 łyżka -
bakalie
20 dag -
miód
2 łyżki -
mleko
1/2 szkl -
cukier
100 g
Masa orzechowa
-
orzechy włoskie
15 dag -
mleko
1/2 szkl -
margaryna
20 dag -
cukier puder
10 dag -
żółtko jajek
3 szt -
spirytus
1/2 kieliszka
Przepis i sposób przygotowania Placek z masą makową i orzechową
Kroki postępowania







Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się