Przepis i sposób przygotowania na: Placek z masą makową i orzechową
Kroki postępowania







jajko | 6 szt |
mąka | 6 łyżek |
cukier | 6 łyżek |
proszek do pieczenia | 1/2 łyżeczki |
śmietana kremowa 30% | 330 ml |
cukier puder | 1 łyżka |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 1 łyżka |
masa makowa | 400 g |
białko | 3 szt |
jajko | 1 szt |
margaryna | 1/2 kostki |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka |
bakalie | 20 dag |
miód | 2 łyżki |
mleko | 1/2 szkl |
cukier | 100 g |
orzechy włoskie | 15 dag |
mleko | 1/2 szkl |
margaryna | 20 dag |
cukier puder | 10 dag |
żółtko jajek | 3 szt |
spirytus | 1/2 kieliszka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: