Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placek z galaretką i brzoskwiniami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 6 łyżek
mąka 2 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczki
kakao 1 łyżki
mąka ziemniaczana 3 łyżki
śmietana kremówka 3/4 l
brzoskwinie 1 puszka
śmietana 4 zagęstniki
cukier wanilinowy 1 szt
galaretka 2 szt
brzoskwinie 1 ml

Przepis i sposób przygotowania na: placek z galaretką i brzoskwiniami

Białka z dodatkiem soli ubić na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodawać po jednym żółtku oraz mąki wymieszane z proszkiem i kakao. Delikatnie wymieszać, piec około 20 minut w temperaturze 180oC. Brzoskwinie drobno pokroić, śmietanę ubić z cukrem waniliowym i zagęstnikami. Do ubitej śmietany dodać brzoskwinie i wymieszać. Wykładać na wystudzone ciasto.Potem ułożyć brzoskwinie pokrojone w pół księżyce. Wylać cienką warstwę galaretki. Wstawić na kilka godzin do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 19.08.2013 11:41
mniam mniam
V_kuchareczka 07.02.2013 10:40
na pewno pyszny
Piotr-21 07.02.2013 10:12
fajny
wiola333 07.02.2013 10:12
daję smacznie
wiola333 07.02.2013 10:12
lubię też takie ciasta
sara1 07.02.2013 10:05
lubię takie ciasta,a ten placek wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak