Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek z brzoskwiniami pod pierzynką

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier drobny 200 gram
masło 200 gram
jajko 5 szt
mleko 50 ml
mąka tortowa 250 gram
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
brzoskwinie w puszce 700 gram
śmietana 350 gram
cukier puder 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Placek z brzoskwiniami pod pierzynką

Masło rozetrzeć z cukrem. Dodać jajka, wymieszać mikserem, wlać mlekoDodać proszek do pieczenia, mąkę, ułożyć na papierze do pieczenia na blasze ciasto.Brzoskwinie kroić kawałki. Wyłożyć na ciasto. Upiec w 180 stopniach na złoty kolor, potem po upieczeniu wyłożyć śmietanę z cukrem na ciasto. Pokroić w kwadraty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 29.07.2010 01:23
Uwielbiam wszelkie ciasta z brzoskwiniami :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak