Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placek wiśniowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 szt
jajko 10 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
cukier 2,5 szkl
woda 1 szkl
kakao 6 łyżki
proszek do pieczenia 6 łyżeczki
cukier puder 1/2 szkl
śmietana 30% 2 szt
konfitura wiśniowa
likier limonkowy

Przepis i sposób przygotowania na: placek wiśniowy

Margarynę rozpuścić w garnku dodać cukier oraz rozpuszczone w wodzie kakao, zagotować. Odstawić do wystygnięcia następnie dodać żółtka, mąkę, proszek i wymieszać. Z białek ubić pianę i dodać do ciasta.Upiec .Śmietanę ubić z cukrem pudrem i 1 łyżką żelatyny rozpuszczonej w 2 łyżkach wody Wystudzone ciasto przekroić na 3 części ,pierwszą część nasączyć likierem limonkowym,posmarować konfiturą i wyłożyć ubitą śmietanę,przykryć drugą częścią ciasta i to samo zrobić z trzecią częścią . Na wierzch dodać masę i udekorować .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 10.10.2012 10:49
wspaniały

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak