Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placek teściowej

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budynie śmietnkowe 2 szt
jabłka 1 kg
żółtko jajek 2 szt
jajko 1 szt
mąka 4 szkl
cukier puder 1 szkl
śmietana 3 łyżka
margaryna 1 szt
mleko 3 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: placek teściowej

Zagniatamy mąkę, żółtka, jajko, cukier puder, śmietanę, Margarynę i proszek do pieczenia. Ciasto dzielimy na 2 części. Jedną rozwałkowaną kładziemy do wysmarowanej dużej blachy. Na wyłożonym cieście układamy pokrojone jabłka.
Budynie ugotować na mleku i gorące wylać na jabłka. Następnie kładziemy drugą część ciasta. Pieczemy 45 min.w temp 180*c Posypujemy cukrem pudrem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania28 04.02.2013 17:48
każde ciasto z budyniem jest godne uwagi i wypróbowania ;)
Kasia35 04.02.2013 13:29
pyszne
gosia561 04.02.2013 13:13
dobra teściowa:)
gosia56 04.02.2013 13:07
super
radosna29 04.02.2013 12:50
fajny i chyba szybkie ciasto
halina17 04.02.2013 12:48
Smaczne ciasto ja też takie ciasto robię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak