Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek przekładany serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 szklanki
miód 1 łyżeczka
margaryna 5 dkg
śmietana 3 łyżki
cukier puder 1 szklanka
jajko 2
cytryna
ser biały 1 kg
margaryna 1
jajko 2
cukier puder 2 szklanki
cukier wanilinowy 1
mąki ziemniaczanej 5 dkg
mleko
margaryny 1 łyżka
śmietany 3 łyżki
cukier puder 4 łyżki
kakao 2 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Placek przekładany serem

1.Rozetrzeć miód z margaryną, a następnie dodać śmietanę. Oddzielnie ubić jaja z cukrem. Później wszystko wymieszać i zagnieść ciasto. Podzielić na 6 części, piec na złoty kolor. Placki nasączać cytryną.
2. Ser przekręcić przez maszynkę. Utrzeć margarynę, jaja z cukrem, dodać przekręcony ser i gotować przez 10 min., cały czas mieszając. Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną z mlekiem. Przekładać placki gorącym serem.
3. Z 4 ostatnich składników przygotować polewę. Wszystko gotować na wolnym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak