Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek po zbójnicku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
tarty ser
cebula
śmietanka 200 ml
masło 2 łyżki
sól, pieprz
placek 2 ziemniaczany
kotlety schabowe 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Placek po zbójnicku

sos:
Cebulę obrać, posiekać. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Masło stopić w garnku, wrzucić cebulę, zeszklić. Dodać pieczarki, oprószyć solą, dusić 15 minut. Wlać śmietanę, przyprawić, wymieszać.

Między placki ziemniaczane włożyć kotlet,włożyć do naczynia żaroodpornego,zalać sosem posypać serem,zapiekać w piekarniku przez chwilę aż ser się roztopi ładnie :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak