Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ziemniaki
-
cebula
-
mąka
-
olej do smażenia
-
jajko
-
łopatka bez kości
1/2 kg -
pieczarki
-
papryka
-
śmietana
-
przecier pomidorowy
2 łyzki -
sól
-
pieprz
Sposób przygotowania
Mięso pokroić w kostkę, obtoczyć w mące i mocno obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć do rondla, Dodać cebulę pokrojoną w kostkę i dusić do miękkości. Dodać pokrojona w plasterki pieczarki i papryke pokrojoną w cienkie paski, dodać przecier pomidorowy, sól, pieprz i chwilę dusić. Mięso przełożyć na placek i ozdobić kleksem ze śmietany
Komentarze (8)
Nie masz konta? Zarejestruj się