Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek po węgiersku

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Sos

mięso wieprzowe 1 kg
papryka czerwona 2 szt
cebula 2 szt
marchewka 3 szt
Papryka ostra mielona Prymat
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
natka pietruszki

Placek

ziemniaki 0,5 kg
mąka
cebula 2 szt
jajko 1 szt
majeranek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Placek po węgiersku

Kroki postępowania

1
Mięsko kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Następnie przekładamy do garnka i podlewamy wodą.
Krok 1 - Placek po węgiersku foto
2
Paprykę, marchewkę i cebulę kroimy w kostkę. Dodajemy do mięsa.
Krok 2 - Placek po węgiersku foto
3
Doprawiamy przyprawami (ja dodałam jeszcze kilka plasterków cukinii). Jeśli sos jest za rzadki możemy zagęścić niewielką ilością mąki.
Krok 3 - Placek po węgiersku foto
4
Ziemniaki i cebulę ścieramy. Dodajemy jajko, mąkę, przyprawy i smażymy na oleju na złoty kolor. Na ziemniaczany placek wylewamy łyżkę sosu. Posypujemy natką pietruszki. Podajemy np z surówką z kapusty kiszonej.

Smacznego.
Krok 4 - Placek po węgiersku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 12.01.2016 17:47
Na pewno pyszny placek;)
w mojej kuchni 10.01.2016 18:13
moje smaki w tym placku
Pani Domu 10.01.2016 17:27
bardzo smacznie
jagoda5913 10.01.2016 16:17
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak