Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek po węgiersku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Gulasz

łopatka bez kości 70 dag
papryka czerwona 2 szt
pieczarki 40 dag
papryczka chili 1
cebule 2
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
mąka pszenna 1 łyżka
olej do smażenia

placek ziemniaczany

ziemniaki 50 dag
jajko 1
cebula 1
pieprz
sól
mąka pszenna 2 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placek po węgiersku

Kroki postępowania

1
Warzywa umyć, pieczarki pokroić w plasterki, papryki w kostkę, a cebulę w piórka
Krok 1 - Placek po węgiersku foto
2
Mięso pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, dodać mięso i podsmażyć aż odparuje woda.
Krok 2 - Placek po węgiersku foto
3
Dodać cebulę i dalej smażyć
Krok 3 - Placek po węgiersku foto
4
Dodać pieczarki
Krok 4 - Placek po węgiersku foto
5
Dodać paprykę i oprószyć mąką. Podsmażyć. Wlać pól szklanki wody, doprawić do smaku i dusić do miękkości.
Krok 5 - Placek po węgiersku foto
6
Ziemniaki utrzeć z cebula, dodać jajko, mąkę sól i pieprz. Wymieszać. Na patelnię wlać olej i usmażyć placek ziemniaczany.
Krok 6 - Placek po węgiersku foto
7
Placek przełożyć na talerz, polać porcją gulaszu. Można podawać z łyżką śmietany i natką pietruszki.
Krok 7 - Placek po węgiersku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 19.10.2014 13:03
pyszny,jadłam podobny nad balatonem
Bernadeta1 17.10.2014 12:11
Dawno nie jadłam i narobiłaś mi smaku, pyszny taki placek
Kluska_87 17.10.2014 11:40
dobry na obiad
dodi 17.10.2014 08:45
uwielbiam taki
berys18 17.10.2014 07:08
smacznie wyglada
Jadwiga/Jaga85 16.10.2014 23:29
Pyszny przepis!
wwwiolka 16.10.2014 20:42
Bardzo fajny przepis.
gosia1988 16.10.2014 20:27
taki obiad to ja lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak