Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek po węgiersku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jajko 1 szt
sól 1/2 łyżeczki
olej do smażenia
mąka
pieczarki 30 dag
papryka 1 szt
cebula 1 duża
pierś z kurczaka 1 szt
marchew 2 szt
przecier pomidorowy
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Placek po węgiersku

Kroki postępowania

1
Pokrojoną pierś z kurczaka podsmażamy. doprawiamy paprykami, nastepnie dodajemy pokrojoną kolorową paprykę, cebulę oraz starte marchewki. Wszystko razem smażymy. Dodajemy pokrojone pieczarki. Zalewamy 1/2 szkl wodą. Gdy pieczarki zmiękną doprawiamy solą, pieprzem, paprykami. Farsz musi być pikantny. Zagęszczamy przecieram pomidorowym.
Krok 1 - Placek po węgiersku foto
2
Ziemniaki ścieramy (lub używamy robota kuchennego). Dodajemy jajko, sól i mąkę. Ciasto musi być dosyć gęste. Smażymy duże placki na rumiano z obu stron.
Krok 2 - Placek po węgiersku foto
3
Na placki nakładamy farsz.
Krok 3 - Placek po węgiersku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 11.11.2012 10:35
fajna sprawa
Monika-twin 10.11.2012 13:06
musi byc pyszne
Lemon 10.11.2012 12:42
pycha
ziutula
ziutula 10.11.2012 11:10
bardzo lubię
Inal 10.11.2012 10:12
chyba muszę wypróbować ten przepis:)
V_kuchareczka 10.11.2012 09:52
Rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak