Placek Miodowy

Placek Miodowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    4 szklanki
  • margaryna

    2/3 kostki
  • cukier

    1/2 szklanki
  • miód

    2 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • jajka

    2
  • Masa budyniowa:

  • mleko

    2 szklanki
  • cukier

    1/2 szklanki
  • masło

    1/2 kostki
  • budynie śmietnkowe

    2
  • masa chałwowa:

  • masło

    1 kostka
  • chałwa

    20 dag
  • polewa czekoladowa

    gotowa opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Margarynę stop razem z cukrem oraz miodem,przestudź.Do miseczki przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia.Wbij jajka.Dolej margarynę z cukrem i miodem,zagnieć ciasto.Podzil je na 3 porcje.
2.Prrzygotuj trzy jednakowe blachy.Wyłóż je pergaminem.Spody wylep ciastem.Kolejno wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190 stopni.Piecz po ok.15 min.Placki odłóż do wystudzenia.
3.Przygotuj masę budyniową:z mleka,proszku budyniowego i cukru ugotuj budyń.Wystudź go i utrzyj z masłem.Przygotuj masę chałwową.Placki przełóż przygotowanymi masami.Polej polewą,odstaw na noc,pokrój.SMACZNEGO!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Rique

25.04.2011 19:39
mmm fajne:)

Magda60

20.04.2011 11:40
dobre

kate.500

11.04.2011 07:56
smaczność...

MAR3STA

09.04.2011 17:40
fajny pomysł na masę;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat