Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka
4 szklanki -
margaryna
2/3 kostki -
cukier
1/2 szklanki -
miód
2 łyżki -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
jajko
2 -
Masa budyniowa:
-
mleko
2 szklanki -
cukier
1/2 szklanki -
masło
1/2 kostki -
budynie śmietnkowe
2 -
masa chałwowa:
-
masło
1 kostka -
chałwa
20 dag -
polewa czekoladowa
gotowa opakowanie
Przepis i sposób przygotowania Placek Miodowy
2.Prrzygotuj trzy jednakowe blachy.Wyłóż je pergaminem.Spody wylep ciastem.Kolejno wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190 stopni.Piecz po ok.15 min.Placki odłóż do wystudzenia.
3.Przygotuj masę budyniową:z mleka,proszku budyniowego i cukru ugotuj budyń.Wystudź go i utrzyj z masłem.Przygotuj masę chałwową.Placki przełóż przygotowanymi masami.Polej polewą,odstaw na noc,pokrój.SMACZNEGO!
Komentarze (4)