Placek Miodowy

Placek Miodowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    4 szklanki
  • margaryna

    2/3 kostki
  • cukier

    1/2 szklanki
  • miód

    2 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • jajko

    2
  • Masa budyniowa:

  • mleko

    2 szklanki
  • cukier

    1/2 szklanki
  • masło

    1/2 kostki
  • budynie śmietnkowe

    2
  • masa chałwowa:

  • masło

    1 kostka
  • chałwa

    20 dag
  • polewa czekoladowa

    gotowa opakowanie
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Placek Miodowy

1.Margarynę stop razem z cukrem oraz miodem,przestudź.Do miseczki przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia.Wbij jajka.Dolej margarynę z cukrem i miodem,zagnieć ciasto.Podzil je na 3 porcje.
2.Prrzygotuj trzy jednakowe blachy.Wyłóż je pergaminem.Spody wylep ciastem.Kolejno wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190 stopni.Piecz po ok.15 min.Placki odłóż do wystudzenia.
3.Przygotuj masę budyniową:z mleka,proszku budyniowego i cukru ugotuj budyń.Wystudź go i utrzyj z masłem.Przygotuj masę chałwową.Placki przełóż przygotowanymi masami.Polej polewą,odstaw na noc,pokrój.SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Rique 25.04.2011 19:39
mmm fajne:)
Magda60 20.04.2011 11:40
dobre
kate.500 11.04.2011 07:56
smaczność...
MAR3STA 09.04.2011 17:40
fajny pomysł na masę;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat