Placek migdałowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • migdały

    15 dag
  • masło

    15 dag
  • cukier

    15 dag
  • mąka pszenna

    20 dag
  • żółtko jajek

    4 szt
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • białko

    4 szt
  • migdały połówki

    50 gr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło utrzeć z cukrem dodać żółtka i dalej ucierać.Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszać.Na koniec dodać zmielone w maszynce do orzechów migdał,wymieszać.Białka ubić na sztywno z szczyptą soli i połączyć z masą.Ciasto wylać do tortownicy wysmarowanej i oprószonej mąką.Na wierzchu ułożyć migdały połówki.Piec w 180 st do suchego patyczka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara/zuza22_85 17.07.2012 10:52
dobry

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat