Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek kubusiowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopty
sok Kubuś 1 litr
cukier 2 łyżki
budyń śmietankowy 2 sztuki
kremówka 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Placek kubusiowy

1. Blaszkę wykładamy ciastkami,
2. Następnie gotujemy ¾ Kubusia.
3. Do reszty Kubusia wsypujemy budyń i cukier a potem wszystko wlewamy do gotującego się Kubusia i chwilkę jeszcze gotujemy jak budyń.
4. Gorącą masę wlewamy na ciastka i ponownie nakładamy ciastka.
5. Odstawiamy do ostygnięcia.
6. Następnie ubijamy śmietanę i nakładamy na wierzch . Można udekorować potartą czekoladą.


Czas przygotowania
20 minut + chłodzenie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak