Placek kokosowo-waniliowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szklanka mąki

  • dwie lyżki cukru

  • wiórki kokosowe

    3 łyżki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • pół szklanki wody gazowanej

  • cukier waniliowy

    2 łyżeczki
  • olej

    1/2 szkl.
  • jajko

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka rozbijamy widelcem z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy olej, mieszając widelcem, potem twarożek, mąkę, wodę gazowaną i wiórki kokosowe oraz proszek do pieczenia. Mieszamy to wszystko widelcem, lekko ubijając, nie miksujemy, żeby nie wtłoczyć za dużo powietrza.
Wlewamy ciasto do natłuszczonej formy i albo pieczemy w 180 C ok. 45 min, albo wkladamy do kuchenki na 4 min na 400 W, potem na 10 min na 600 W. Studzimy i posypujemy przesianymi przez sitko cukrem-pudrem z cynamonem i kakao.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
misia53 05.08.2013 15:21
smaczniutkie, takie lubię
Wacław 01.04.2012 10:38
pyszne ciacho !
eli82 22.09.2011 17:07
pycha
Mysiunia 07.04.2011 17:23
pyszny:)
Koper 01.04.2011 11:47
super, i można zrobić bez piekarnika :)
Dorota76 06.01.2011 14:28
rewelacja
kot_pankracy 06.12.2010 19:15
pyszne połączenie
alaaa 26.11.2010 15:37
fajnie to wymyśliłaś,,
Grażyna13 26.11.2010 10:12
Ben-ka, bo sama je wymyśliłam...
ben-ka 26.11.2010 10:01
Takiego ciacha nie jadłam:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat