Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placek drożdżowy wiosenny

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 3 szkl
mleko 1 szkl
drożdże 5 DAG
cukier puder 4 łyżki
cukier waniliowy 1 szt
masło 1 szt
kruszonka
masło 1/2 kostki
cukier puder 1/2 szkl
cukier waniliowy 1 szt
mąka krupczatka 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: placek drożdżowy wiosenny

roztopiony tłuszcz wstawiamy do schłodzenia w ciepłym mleku rozprowadzamy łyżeczkę mąki cukier puder i drożdże i dajemy do wyrośnięcia do wyrośniętego zaczynu dodajemy cukier puder cukier waniliowy 3 żółtka i łączymy dodajemy mąkę i wyrabiamy ciasto dodajemy tłuszcz i dalej wyrabiamy odstawiamy do wyrośnięcia KRUSZONKA wszystkie składniki na kruszonkę łączymy i wyrabiamy palcami ciast dajemy na blachę wysmarowana tłuszczem nakładamy z sześć przekrojonych śliwek i posypujemy kruszonką dajemy do piekarnia na ok 50 minut temp 160*c

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 13.01.2012 13:47
pycha
1j1o1l1a1 13.01.2012 00:03
smakowity :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak