Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek czekoladowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1,5 szklanki
margaryna 1 sztuka
woda 0,5 szklanki
kakao 3 łyżki
mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jaja 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Placek czekoladowy

Kroki postępowania

1
Margarynę, wodę, kakao oraz cukier przełożyć do rondelka.
Krok 1 - Placek czekoladowy foto
2
Zagotować i ostudzić.

Krok 2 - Placek czekoladowy foto
3
Białka oddzielić od żółtek. Z białek ubić sztywną pianę.

Krok 3 - Placek czekoladowy foto
4
Do przestudzonej margaryny dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, żółtka oraz ubitą z białek pianę. Dokładnie wymieszać.

Krok 4 - Placek czekoladowy foto
5
Powstałą masę wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i upiec w temperaturze 200 stopni.

Krok 5 - Placek czekoladowy foto
6
Po ostudzeniu pokroić i podawać.
Krok 6 - Placek czekoladowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 14.12.2016 18:52
to coś dla mnie :)
Łukasz15 14.12.2016 16:28
Bardzo dobry
RenataZ-et 14.12.2016 15:22
wygląda na pyszny!
w mojej kuchni 14.12.2016 15:07
pyszne ciasto do kawusi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak