Placek chiński

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 szt
  • cukier

    0,5 szkl
  • mąka

    2 szkl
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • Soda oczyszczona Prymat

    0,5 łyżeczki
  • orzechy siekane

    1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

4 jabłka pokroić w kostkę, zasypać pół szklanki cukru i 1/4 szklanki oleju, odstawić na 2 godziny. Po dwóch godzinach ubić białka dodać cukier i żółtka i resztę składników, na koniec dać jabłka wymieszać i upiec. Następnie ubić 4 jajka, dodać 20 dkg cukru, 1 budyń, 1 kisiel 1 łyżeczkę proszku do pieczenia i 1 łyżkę mąki pszennej i upiec takie 2 placki ( to jest przepis na 1 placek ). Zrobić krem budyniowy z olejkiem pomarańczowym i przełożyć.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 27.03.2013 09:08
może nie każdy umie zrobić samemu krem budyniowy , cyt: Następnie ubić 4 jajka, dodać 20 dkg cukru, 1 budyń, 1 kisiel 1 łyżeczkę proszku do pieczenia i 1 łyżkę mąki pszennej i upiec takie 2 placki ( to jest przepis na 1 placek ). a to musimy zrobić podwójnie !
IZABELA29 27.03.2013 09:06
a dlaczego chiński ? od czego ta nazwa
bietka 11.12.2012 14:54
w sumie ma być 12 jajek
MAR3STA 27.11.2012 20:34
ciekawy
Jastinka 07.11.2012 21:45
ciekawe
V_kuchareczka 27.06.2012 21:01
ciekawy przepis
mimi 03.04.2012 21:55
super
kochanyptysiu 02.04.2011 07:14
fantastyczne ciacho
irenka 08.03.2011 22:10
ile w sumie ma byc jaj?
bietka 16.02.2011 10:38
co wytłumaczyć?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat