Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placek capucino

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 1 opakowanie
masło 500 g
cukier puder 1/2 szklanki
mleko w proszku 1 1/3 szklanki
czekolada mleczna 1 opakowanie
Żelatyna wieprzowa Prymat 0,5 łyżeczki
serek homogenizowany 2 opakowania
cappucino 1 szklanka
Biszkopt 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: placek capucino

Masło ubijamy na \"puch\" dodajemy, serki, cukier puder i mleko w proszku miksując, do całości dodajemy rozpuszczoną w dwóch łyżkach żelatynę, Biszkopt nasączamy cappuccino, nakładamy masę, układamy na wierzchu biszkopty również mocno nasączone w cappuccino, całość polewamy czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej. Wstawiamy do lodówki na 1-2godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 01.03.2012 12:59
pycha
Tika4444 29.02.2012 08:24
aż slinka leci
Tika4444 29.02.2012 08:24
aż slinka leci
berys18 16.02.2012 14:53
fajnie wygląda
berys18 16.02.2012 14:53
fajnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak