Placek cappucino

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    80 dag
  • cukier puder

    1 szklanka
  • mąka krupczatka

    1 szklanka
  • orzechy siekane

    10 dag
  • jajka

    18 sztuk
  • cukier

    1 1/4 szklanka
  • mąka pszenna

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • mąka

    10 dag
  • cukier

    20 dag
  • orzechy mielone

    20 dag
  • proszek do pieczenia

    1/2 opakowania
  • cappucino orzechowe

    1 szklanka
  • masło

    2 kostki
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka pokroić w kostkę, zasypać szklanką cukru pudru. Gdy jabłka puszczą sok dodać szklankę mąki krupczatki, orzechy siekane. Ubić 5 żółtek, dodać 1/2 szklanki cukru i białka, szklankę mąki, sodę, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, na koniec jabłka z orzechami. Wymieszać i upiec placek.
Z 9-ciu jaj, 20 dag cukru, 10 dag mąki i orzechów mielonych, proszku do pieczenia upiec biszkopt.
Masa: 4 jajka ubić na parze z 3/4 szklanki cukru, wystudzić. Cappucino zalać gorącą wodą, wystudzić. Utrzeć 2 kostki masła, dodać jaja i kawę. Utrzeć masę.
Przełożenie placka: połowa placka orzechowego, masa, placek jabłkowy, masa, placek orzechowy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat