Placek biszkoptowy z cistem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kakao

    1 szt
  • galaretki

    2 szt
  • Biszkopty

    1 paczka
  • margaryna

    2 szt
  • jaja

    6 szt
  • Ciasto:

    1 karpatka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Upiec 2 biszkopty z 3 jajek, 3 łyżki cukru, pełna łyżeczkę proszku do pieczenia, 4 łyżki mąki. Biszkopt czarny na spód. Na nim położyć trochę masy karpatki, potem moczyć w galaretce biszkopty, układać połówki bokami, a całe średkiem, pomiędzy cistka wylać dobrze twardą dwojaką galarekkę. Na to posmarować resztę karpatki i przykryć żółtym biszkoptem. Na wierch polewę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mirosława4 21.08.2011 14:33
fajny przepis a ciasto zapewne smaczne
malaczarna23 23.05.2011 13:59
pycha
joanna77 28.03.2011 14:34
mniam
pioge7 09.01.2011 13:56
o super
eli82 18.11.2010 12:33
mniam
Krzysztof42 24.10.2010 15:47
tego cista to nie znam
aga130982 08.06.2010 15:15
mniam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat