placek bakaliowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    120 g
  • cukier

    120 g
  • jaja

    3 sztuki
  • proszek do pieczenia

    1 opak
  • migdały

    120 g
  • orzechy laskowe

    120 g
  • rodzynki

    120 g
  • figi

    120 g
  • cynamon

    trochę
  • andrut

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukier i jaja utrzeć na masę, dodać pokrojone migdały, orzechy laskowe, figi, cykatę, korzenie i mąkę z proszkiem do pieczenia. Wyrobić wszystkie składniki starannie, po czym przełożyć do formy wysmarowanej masłem i wyłożonej waflami. Piec w średnio gorącym piekarniku ok. 40 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat